nieuws

Financiering Randstadspoor regio Utrecht rond

bouwbreed

utrecht – De financiering voor het prestigieuze Randstadspoor in Utrecht is rond. In 2004 dreigde het project van 861 miljoen euro vertraging op te lopen, omdat het ministerie van Verkeer en Waterstaat eerst het beheer van bestaande (spoor)wegen op orde wilde hebben. Gisteren tekenden ProRail, de provincie, het Bestuur Regio Utrecht en de gemeente Utrecht […]

utrecht – De financiering voor het prestigieuze Randstadspoor in Utrecht is rond. In 2004 dreigde het project van 861 miljoen euro vertraging op te lopen, omdat het ministerie van Verkeer en Waterstaat eerst het beheer van bestaande (spoor)wegen op orde wilde hebben.

Gisteren tekenden ProRail, de provincie, het Bestuur Regio Utrecht en de gemeente Utrecht de contracten voor voorfinanciering. Dit betekent dat de regio Utrecht tijdelijk ongeveer 100 miljoen euro voorschiet aan ProRail. Uiterlijk in 2012 lost het ministerie de lening af.

De kosten voor het voorschieten bedragen maximaal 10 miljoen euro en worden door de regionale partijen onderling opgehoest.

Reageer op dit artikel