nieuws

Familie Lenz bijt met succes van zich af tegen afslanking

bouwbreed

düsseldorf – De Stuttgarter bouwfamilie Lenz is weer een stap verder in de verdediging van het zelfstandig behoud van Züblin. De rechter heeft Bauholding Strabag in het ongelijk gesteld ten aanzien van enkele besluiten gericht op de afslanking van de bouwer uit Baden-Württemberg.

Het Oostenrijkse moederconcern Bauholding Strabag, beheerd vanuit financieel regiecentrum Fimag in Wenen, wil zijn bouwbedrijven in Duitsland opschudden. De strategische keuze is gemaakt voor een vergaande afstemming van de activiteiten van het Duitse Strabag uit Keulen met de andere dochter Züblin. In de plannen krijgt het Zuid-Duitse bedrijf volop de kans zich te profileren als doener op het vlak van ingenieursbouw plus burgerlijke en utiliteitsbouw. De verkoop en de bouwlogistiek worden echter overgeheveld naar Keulen.

In de ogen van de familie Lenz ondergraven de wijzigingen in hoge mate de zelfstandigheid en toekomstkansen van Züblin. De familie is voor 43 procent eigenaar van het concern dat de afgelopen jaren opgenomen was in de failliet gegane groep Walter Bau. Ook met magnaat Ignaz Walter lag de familie Lenz veelvuldig overhoop.

In Keulen mopperen de kleine aandeelhouders over het toenemende dirigisme vanuit Oostenrijk en willen ze een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Bauholding is voor 66 procent eigenaar van Strabag Keulen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels