nieuws

Drijvende kassen in Zuidplaspolder Zuid-Holland

bouwbreed Premium

zoetermeer – Dura Vermeer heeft het plan 5 hectare drijvende kas te realiseren in de Zuidplaspolder.

De drijvende warenhuizen ten behoeve van de tuinbouw verrijzen op een 13 hectare grote kavel van de Zuid-Hollandse gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle.

De Zuidplaspolder is een groot ontwikkelingsgebied in de driehoek Rotterdam-Zoetermeer-Gouda. In de polder wordt 200 hectare innovatieve glastuinbouw ingericht. Op de planning staan bovendien enkele honderden hectaren bedrijventerrein plus gefaseerd de bouw van 30.000 woningen.

In samenwerking met de betrokken provincie, gemeente en het waterschap werkt Dura Vermeer de komende maanden een haalbaarheidsplan uit. In het overleg betrokken zijn tevens tuinbouworganisaties, Bouwfonds MAB en Rabobank. Een breed samengestelde stuurgroep begeleidt initiatiefnemer Dura Vermeer bij het project. De bouwer uit Zoetermeer heeft al ervaring met een drijvende kas in Naaldwijk.

Met Rotterdam Airport Vastgoed heeft Dura Vermeer een overeenkomst getekend voor de bouw van een kantoor op het bedrijvenpark van de luchthaven. De helft van het pand met een bruto vloeroppervlakte van 12.000 vierkante meter neemt het bouwbedrijf zelf in gebruik.

Het ontwerp van Dura Vermeers nieuwe hoofdkwartier is van de hand van JHK Architecten uit Utrecht. Het gebouw wordt medio 2008 in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel