nieuws

Dordrechts Museum krijgt moderne vleugel

bouwbreed

dordrecht – Het Dordrechts Museum wordt verbouwd en uitgebreid. Het museum krijgt meer ruimte voor tijdelijke exposities, een kenniscentrum en een auditorium. Waar nu nog een binnenplaats is, komt een moderne vleugel. De bouwwerkzaamheden beginnen in de zomer van 2007 en moeten het jaar daarop klaar zijn. De verbouwing kost 7 tot 8 miljoen euro. […]

dordrecht – Het Dordrechts Museum wordt verbouwd en uitgebreid. Het museum krijgt meer ruimte voor tijdelijke exposities, een kenniscentrum en een auditorium. Waar nu nog een binnenplaats is, komt een moderne vleugel. De bouwwerkzaamheden beginnen in de zomer van 2007 en moeten het jaar daarop klaar zijn. De verbouwing kost 7 tot 8 miljoen euro.

Hoogstwaarschijnlijk krijgt architect Dirk Jan Postel van het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger Urbis de opdracht voor de ingrijpende verbouwing en uitbreiding, verwacht de gemeente. De Europese aanbesteding leverde vier architectenbureaus op. Een selectiecommissie beoordeelde het plan van Postel als beste.

De verbouwing van het Dordrechts Museum maakt onderdeel uit van het stedenbouwkundige plan voor het Hofkwartier. Dit gebied in het stadshart wordt binnen vier jaar ontwikkeld tot een centrum van kunst, cultuur en wetenschap. Het Dordrechts Museum is een van de oudste musea in Nederland. De collectie bestaat uit Nederlandse schilderkunst van de 17de eeuw tot heden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels