nieuws

Deloitte&Touche palmt Hochtief in

bouwbreed

essen – Hochtief wisselt van accountant. PriceWaterhouseCoopers moet plaatsmaken voor Deloitte&Touche. PWC controleerde al sinds begin jaren negentig de boeken van het bouwconcern. De wisseling van de wacht vindt plaats onder druk van grootaandeelhouder Cusodia. De investeringsmaatschappij van August von Finck beschikt over een kwart van de aandelen van de vierde bouwer van Europa. Hoewel […]

essen – Hochtief wisselt van accountant. PriceWaterhouseCoopers moet plaatsmaken voor Deloitte&Touche. PWC controleerde al sinds begin jaren negentig de boeken van het bouwconcern. De wisseling van de wacht vindt plaats onder druk van grootaandeelhouder Cusodia. De investeringsmaatschappij van August von Finck beschikt over een kwart van de aandelen van de vierde bouwer van Europa. Hoewel het management graag met PCW verder ging, gaven de positieve ervaringen van Von Finck met Deloitte de doorslag ten gunste van de wijziging.

De miljardair is bezig zijn positie bij Hochtief verder te verstevigen. Als de aandeelhouders instemmen treedt geestgenoot en topman van Fiat Marchionne toe tot de raad van commissarissen.

Reageer op dit artikel