nieuws

China: 1 miljard voor schoonmaak rivier

bouwbreed

peking – China trekt ruim 1 miljard euro uit voor het schoonmaken van de rivier Songhua die afgelopen najaar ernstig vervuild raakte na een ontploffing in een petrochemische fabriek in de noordwestelijke stad Jilin. Chinese staatsmedia meldden dat de regering heeft ingestemd met een vijfjarenplan voor het reinigen van de rivier. Volgens het dagblad de […]

peking – China trekt ruim 1 miljard euro uit voor het schoonmaken van de rivier Songhua die afgelopen najaar ernstig vervuild raakte na een ontploffing in een petrochemische fabriek in de noordwestelijke stad Jilin. Chinese staatsmedia meldden dat de regering heeft ingestemd met een vijfjarenplan voor het reinigen van de rivier.

Volgens het dagblad de China Youth Daily is de 1,1 miljard euro onder meer bestemd voor waterzuivering en voor projecten die zijn gericht op het verminderen van de industriële lozingen in de Songhua.

Vorig jaar november stroomde 100 ton benzeen in de Songhua. De miljoenenstad Harbin zat door de milieuvervuiling dagenlang zonder drinkwater.

Ook de Russische rivier Amoer raakte vervuild. De Songhua gaat in Rusland in de Amoer over.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels