nieuws

Brugliggers fietsviaduct Uden net ietsje te lang

bouwbreed

uden – De plaatsing van het nieuwe fietsviaduct over de Lippstadtsingel, ter hoogte van de voormalige rijksweg N265 in Uden is mislukt. Tijdens de operatie in de nacht van dinsdag op woensdag bleek dat de liggers zon 6 centimeter te lang waren.

Het was de bedoeling om de overspanning van het nieuwe viaduct in één keer te sluiten door het plaatsen van drie geprefabriceerde liggers met een lengte van zo�n 30 meter. Daarvoor was een grote mobiele kraan ingehuurd.

De Lippstadtsingel was de hele nacht afgesloten. Bij het plaatsen van de eerste – middelste – ligger door aannemer Ippel bleek al snel dat de ligger ook na herhaaldelijk proberen niet paste. De drie liggers zijn vervolgens teruggegaan naar de fabriek in Waalwijk.

Aannemer Van Ippel verwijst voor een reactie naar de provincie Noord-Brabant, de opdrachtgever. De provincie laat weten snel te gaan uitzoeken waar de oorzaak zit van de fout.

Over de omvang van de schade en de eventuele vertraging valt nog niets te zeggen. Eerst moet ook bekeken worden of het nodig is nieuwe brugdelen te maken.

Het fietsviaduct maakt deel uit van de zogeheten turborotonde bij de kruising van de Lipstadtsingel en de Wilhelminastraat in Uden. De aanleg gebeurt door aannemerscombinatie Van den Oetelaar/Ippel.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels