nieuws

Bilfinger en Strabag azen op pps-snelwegen in Noorwegen

bouwbreed Premium

oslo – De Duitse gww-sector ziet mogelijkheden in pps-projecten in Noorwegen. Zowel Bilfinger als Strabag maken deel uit van consortia, die door de rijkswegendienst zijn geprekwalificeerd voor de inschrijving op de aanleg en exploitatie van een nieuw snelwegtraject tussen Grimstad en Kristiansand. Het betreft hier het derde pps-snelwegproject dat door de Noorse overheid bij wijze […]

oslo – De Duitse gww-sector ziet mogelijkheden in pps-projecten in Noorwegen. Zowel Bilfinger als Strabag maken deel uit van consortia, die door de rijkswegendienst zijn geprekwalificeerd voor de inschrijving op de aanleg en exploitatie van een nieuw snelwegtraject tussen Grimstad en Kristiansand.

Het betreft hier het derde pps-snelwegproject dat door de Noorse overheid bij wijze van proef wordt aangepakt. De eerste twee inmiddels afgeronde projecten zijn gerealiseerd door Noorse en Zweedse combinaties.

Voor de inschrijving op het 40 km lange traject Grimstad-Kristiansand heeft Bilfinger een combinatie opgezet met de Deense partner E. Phil & Søn en het Noorse bedrijf Sundt AS. Strabag werkt samen met de Noorse partner AF Spesialprojekt. Deze twee consortia krijgen concurrentie van de Zweeds/Britse samenwerkingspartners Skanska en Laing Roads. Laatstgenoemde combinatie won het eerste project, in casu een 27 kilometer lang traject in de E39 tussen Klett en Bårdshaug.

Het traject Grimstad-Kristiansand is volgens de toelichting van de rijkswegendienst een belangrijke schakel in de aansluiting op het Europese stamwegennet. Per etmaal wordt de huidige eenbaansweg gebruikt door 10.000 voertuigen.

Reageer op dit artikel