nieuws

Bedrijfsresultaat ABB eenderde hoger

bouwbreed

zurich – Het Zweeds-Zwitserse elektroconcern ABB heeft in de eerste drie maanden van dit jaar zijn bedrijfswinst weten op te voeren met 30 procent tot 509 miljoen dollar. De nettowinst werd aangetast door asbestschikkingen in de Verenigde Staten en steeg maar weinig, van 199 miljoen tot 204 miljoen dollar. ABB kreeg voor 7,1 miljard dollar […]

zurich – Het Zweeds-Zwitserse elektroconcern ABB heeft in de eerste drie maanden van dit jaar zijn bedrijfswinst weten op te voeren met 30 procent tot 509 miljoen dollar. De nettowinst werd aangetast door asbestschikkingen in de Verenigde Staten en steeg maar weinig, van 199 miljoen tot 204 miljoen dollar.

ABB kreeg voor 7,1 miljard dollar aan orders binnen, 15 procent meer dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. De onderneming, die haar kwartaalresultaten gisteren publiceerde, liet verder weten dat de omzet met 7 procent groeide tot 5,4 miljard dollar. ABB ziet de rest van het jaar positief tegemoet, al ziet het wel risico�s in de politieke situatie in het Nabije Oosten.

Reageer op dit artikel