nieuws

Balfour Beatty haalt reeks grote contracten binnen

bouwbreed Premium

londen – De Britse aannemer Balfour Beatty heeft de afgelopen weken voor honderden miljoenen aan grote opdrachten binnengehaald. Het gaat daarbij om pfi-contracten voor scholen en sociale woningbouw en om grote hoogspanningswerken in Groot-Brittannië en Australië. Bovendien staat de grote aannemer op het punt een grote pfi-overeenkomst voor een ziekenhuis in Birmingham te tekenen.

De in grote energiewerken gespecialiseerde dochter Balfour Beatty Power Networks gaat in de Australische staat Queensland een reeks nieuwe bovengrondse hoogspanningsleidingen aanleggen. BBPN werkt hierbij samen met het Australische United Group Infrastructure.

In eigen land kon BBPN het bestaande contract met Central Networks, onderdeel van E.ON, voor hetzelfde werk voor vier jaar verlengen en werd een soortgelijke opdracht binnengehaald van Western Power Distribution. Daarnaast verleende National Grid, de beheerder van het nationale elektriciteitsnet, Balfour Beatty de opdracht voor de vernieuwing van drie grote hoogspanningslijnen. Met de opdrachten is een totaal bedrag gemoeid van 580 miljoen euro.

Sociale woning

In Birmingham gaat Balfour Beatty voor een bedrag van 105 miljoen twaalf scholen bouwen of vernieuwen en onderhouden. In hetzelfde deel van Engeland verleende Sandwell de aannemer opdracht voor de bouw van sociale woningen waarmee een bedrag van 82 miljoen is gemoeid. Daarnaast staat het Britse bedrijf op het punt met de Universiteit van Birmingham een contract af te sluiten voor de bouw en het beheer van een nieuw ziekenhuis. Met deze pfi-overeenkomst is een totaal bedrag gemoeid van 800 miljoen euro.

Reageer op dit artikel