nieuws

Arcadis ontwerpt keringen New Orleans

bouwbreed

den haag – Ingenieursbureau Arcadis gaat twee kleine stormvloedkeringen ontwerpen die New Orleans moeten beschermen tegen overstromingen. In juni moet het voorontwerp op tafel liggen bij het United States Army Corps of Engineers (USACE). Dat heeft programmamanager Water ir. Piet Dircke van Arcadis gisteren bevestigd. Het Nederlandse ingenieursbedrijf gaat samen met WL|Delft Hydraulics het ontwerp […]

den haag – Ingenieursbureau Arcadis gaat twee kleine stormvloedkeringen ontwerpen die New Orleans moeten beschermen tegen overstromingen. In juni moet het voorontwerp op tafel liggen bij het United States Army Corps of Engineers (USACE).

Dat heeft programmamanager Water ir. Piet Dircke van Arcadis gisteren bevestigd. Het Nederlandse ingenieursbedrijf gaat samen met WL|Delft Hydraulics het ontwerp maken. Een van de keringen zal tussen de 100 en 150 meter breed worden, de ander tussen de 50 en 100 meter. “Ongeveer een halve Maeslantkering”, verduidelijkt Dircke. Na juni zal Arcadis de voorgestelde ontwerpen verder uitwerken. “Dan maken we een verdiepingsslag en gaan we het ontwerp technisch uitwerken.”

Arcadis werkt op basis van een raamcontract voor adviesdiensten. Jaarlijks krijgt het ingenieursbureau daar 4 miljoen euro voor. De helft is al verspijkerd door schade-inspecties aan dijken. Voor het ontwerpen van de stormvloedkeringen wordt gedacht aan een budget van 800.000 dollar. “Geen grote bedragen. Bedenk wel dat er om Nederlandse expertise wordt gevraagd”, aldus Dircke. Het Amerikaanse congres heeft in totaal 350 miljoen dollar gereserveerd voor het bouwen van de stormvloedkeringen. Dircke is uitermate positief dat ook Nederlanders nauw betrokken zullen zijn bij de bouw daarvan. “Nederlandse bedrijven en instellingen ontwerpen de kunstwerken. Logischerwijs mag je stellen dat de Nederlandse inbreng alleen maar groter zal worden.”

Reageer op dit artikel