nieuws

Afzet bestelbusjes daalt met 7,5 procent

bouwbreed

brussel – In Nederland is de markt voor bestelwagens tot 3,5 ton in de eerste drie maanden van dit jaar met 7,5 procent gedaald tot 20.528. Tegelijkertijd ging de markt voor middelzware en zware trucks er met 16,5 respectievelijk 16,1 procent op vooruit. Dat blijkt uit cijfers van de Europese koepel van autoproducenten ACEA. In […]

brussel – In Nederland is de markt voor bestelwagens tot 3,5 ton in de eerste drie maanden van dit jaar met 7,5 procent gedaald tot 20.528. Tegelijkertijd ging de markt voor middelzware en zware trucks er met 16,5 respectievelijk 16,1 procent op vooruit. Dat blijkt uit cijfers van de Europese koepel van autoproducenten ACEA.

In totaal werden op de Nederlandse markt een kleine 8500 nieuwe vrachtwagens ingeschreven. De markt voor bussen steeg met 25,8 procent tot 229. In de hele Europese Unie ging de verkoop van nieuwe bestelwagens er met 6,9 procent op vooruit. Buiten Nederland was er alleen in Luxemburg nog sprake van een daling. De afzet van nieuwe middelzware en zware trucks (boven 16 ton) in de hele EU steeg met 1,0 respectievelijk 0,7 procent.

Reageer op dit artikel