nieuws

Ab Lambarts (59) plotseling overleden

bouwbreed Premium

den haag – Financieel topman Ab Lambarts van Rijkswaterstaat is op 59-jarige leeftijd plotseling overleden. Als Chief Financial Officer bemoeide hij zich intensief met de reorganisatie en afslanking van Rijkswaterstaat. Zodra ingewikkelde financiële vraagstukken aan de orde kwamen, flankeerde hij de bewindspersonen in de Tweede Kamer. Lambarts sloeg in 1998 al intern alarm over de […]

den haag – Financieel topman Ab Lambarts van Rijkswaterstaat is op 59-jarige leeftijd plotseling overleden. Als Chief Financial Officer bemoeide hij zich intensief met de reorganisatie en afslanking van Rijkswaterstaat. Zodra ingewikkelde financiële vraagstukken aan de orde kwamen, flankeerde hij de bewindspersonen in de Tweede Kamer.

Lambarts sloeg in 1998 al intern alarm over de sterk oplopende budgetten bij de hsl en Betuweroute. In een brief waarschuwde hij, als directeur Financieel Economische Zaken, de secretaris-generaal voor de slechte beheersbaarheid en de grote risico�s bij de megaprojecten. Het duurde daarna nog jaren alvorens de Tweede Kamer op de hoogte was en zich daarmee ging bemoeien.

De topambtenaar legde over die periode een openhartige verklaring af voor de commissie Duivesteijn.

Reageer op dit artikel