nieuws

Zwolse studenten ontwerpen woonboot

bouwbreed Premium

zwolle – In opdracht van wooncorporatie DeltaWonen uit Zwolle ontwerpen vier studenten bouwkunde van de Hogeschool Windesheim de geWoonboot. Ook zorgen zijn voor een stedenbouwkundige inpassing van de woonboot in een recreatiecomplex aan de IJssel. De samenwerking is onderdeel van het landelijke project �Zo wil ik wonen� van het Instituut voor Nationaal Onderwijs Promotie en […]

zwolle – In opdracht van wooncorporatie DeltaWonen uit Zwolle ontwerpen vier studenten bouwkunde van de Hogeschool Windesheim de geWoonboot. Ook zorgen zijn voor een stedenbouwkundige inpassing van de woonboot in een recreatiecomplex aan de IJssel.

De samenwerking is onderdeel van het landelijke project �Zo wil ik wonen� van het Instituut voor Nationaal Onderwijs Promotie en koepelorganisatie voor corporaties Aedes. Doel is onderwijs en woonleveranciers bij elkaar te brengen.

De studenten ronden in juni hun ontwerp af. Mij moeten rekening houden met een woonoppervlak van 120 vierkante meter, een budget van 220.000 euro. De bewoners zijn onafhankelijk van leveranciers voor gas, elektriciteit en water en regelen zelf rioolzuivering.

Mocht DeltaWonen enthousiast zijn, dan wordt de boot nog dit jaar daadwerkelijk gebouwd, eventueel in meervoud.

Reageer op dit artikel