nieuws

Zeshonderd huizen in nieuwe wijk Son en Breugel

bouwbreed

son en breugel – In de Noord-Brabantse gemeente Son en Breugel is een nieuwe wijk met ongeveer zeshonderd woningen geschetst. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden volgende jaar.

Het project Sonniusdriehoek moet deels de extra behoefte aan woningen in Eindhoven opvangen. De stad wil duizenden nieuwe huizen bouwen, maar daar is de komende jaren binnen de eigen grenzen geen ruimte meer voor. Son heeft net als andere randgemeenten toegezegd om Eindhoven uit de brand te willen helpen. Hoeveel woningen in Sonniusdriehoek bestemd zijn voor Eindhovenaren is nog niet bekend.

In de wijk is een grote diversiteit aan laagbouwwoningen voorzien, vooral grote en kleine rijtjeshuizen, patiowoningen, vrijstaande huizen en twee-onder-een-kapwoningen. Het dorpse karakter van Son en Breugel komt ook in Sonniusdriehoek naar voren: veel groen en waterelementen. Per hectare worden 22 huizen gebouwd.

De nota van uitgangspunten, waarin de eerste plannen voor de Sonniusdriehoek uit de doeken zijn gedaan, wordt nu verder uitgewerkt in een masterplan. Als de politiek met het project instemt, kan de nieuwbouw in 2007 beginnen. In het bedachte bouwtempo van 60 tot 100 woningen per jaar is Sonniusdriehoek in 2015 gerealiseerd.

Reageer op dit artikel