nieuws

Woede om Franse snelheidsduivel op afgezette weg

bouwbreed Premium

bergen op zoom – Schrikken doet bedrijfsleider Huub Strous van Rasenberg Wegenbouw uit Breda na dertig jaar in het vak niet meer. Maar zijn woede is des te groter over de Franse automobiliste die zaterdag met hoge snelheid over een afgezette weg reed, waar veertig tot vijftig wegwerkers van Rasenberg aan het werk waren.

De mannen waren aan het werk op de A4 tussen Bergen op Zoom en Woensdrecht, waar 50 kilometer rijbaan wordt voorzien van zoab. “Zelf stond ik ook in het – afgezette – werkvak toen een auto met een Frans kenteken met enorme snelheid aan kwam scheuren”, vertelt Strous. “Ik gebaarde naar de automobiliste dat zij moest stoppen, maar ze gaf alleen maar meer gas. Het werkvak was een kilometer of zeven lang en verderop was een aantal collega�s bezig met opmeten en dergelijke. Zij waren totaal niet berekend op een auto die zo hard reed. Ik ben er toen zelf achteraan gegaan. Op een gegeven moment reed ik 120, en nog kon ik de auto niet inhalen. Toen heb ik de achtervolging gestaakt, het werd echt te gevaarlijk.”

Strous deed aangifte wegens poging tot doodslag. “Ik was zo kwaad, dat ik dit niet zomaar wilde laten gaan.”

Het probleem is volgens Strous dat weggebruikers meer bescherming krijgen dan wegwerkers. “Een weg waar wordt gewerkt, is nu eenmaal niet volledig af te sluiten met bijvoorbeeld betonnen palen. Bij calamiteiten moet de weg toegankelijk zijn. Maar weggebruikers moeten zich realiseren hoe gevaarlijk het is om door een afzetting heen te rijden. De wegwerkers lopen een enorm risico.” Een situatie zoals zaterdag is echter extreem, zegt Strous. “Tegen zoiets kun je je niet wapenen.”

De werkzaamheden aan de A4 duren nog twintig weekenden.

Reageer op dit artikel