nieuws

Welstand Leiden digitaal beschikbaar

bouwbreed

leiden – De welstand van Leiden is vanaf vandaag on line. Op de website op www.leidenproducten.nl is de WIS te vinden (Welstand Informatie Systeem). Het is een hulpmiddel om de juiste passages in de welstandsnota te vinden die gelden voor een specifieke situatie en een specifiek adres in de stad. De WIS is net als […]

leiden – De welstand van Leiden is vanaf vandaag on line. Op de website op www.leidenproducten.nl is de WIS te vinden (Welstand Informatie Systeem). Het is een hulpmiddel om de juiste passages in de welstandsnota te vinden die gelden voor een specifieke situatie en een specifiek adres in de stad. De WIS is net als het Bouwaanvraag Registratie Systeem bedoeld om de bouwregelgeving transparanter te maken voor de inwoners.

De WIS zorgt ervoor dat een burger niet de hele welstandsnota hoeft door te spitten. Alleen de onderdelen die voor een bepaalde situatie van toepassing zijn worden geselecteerd. Voordat een bouwvergunning wordt ingediend, kan de WIS worden geraadpleegd. Op die manier kan men lezen wat de gemeente van het uiterlijk van het bouwwerk verwacht en de plannen daarop afstemmen.

In de loop van dit jaar wordt de welstandsnota geëvalueerd en de tekst mogelijk op verschillende punten aangepast. Ook voor de aangepaste nota is WIS te gebruiken.

Reageer op dit artikel