nieuws

Toekomst Soestdijk nadert ontknoping

bouwbreed Premium

den haag – Het kabinet neemt medio april een beslissing over de bestemming van Paleis Soestdijk. Volgens een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst zijn er verscheidene scenario�s. Het paleis is rijksbezit en staat sinds de dood van prins Bernhard eind 2004 leeg. Velen denken aan het gebouw als prima onderdak voor een museum. Volgens de Rijksgebouwendienst […]

den haag – Het kabinet neemt medio april een beslissing over de bestemming van Paleis Soestdijk. Volgens een woordvoerder van de Rijksgebouwendienst zijn er verscheidene scenario�s.

Het paleis is rijksbezit en staat sinds de dood van prins Bernhard eind 2004 leeg. Velen denken aan het gebouw als prima onderdak voor een museum.

Volgens de Rijksgebouwendienst is het onjuist dat het paleis op 29 juni, de verjaardag van de prins en ook Veteranendag, open zou gaan voor publiek. Dat gerucht circuleert al enige dagen. Ook over een eventuele tijdelijke openstelling voor publiek, in afwachting van een definitieve bestemming, is nog niets besloten, zegt de Rijksgebouwendienst.

Reageer op dit artikel