nieuws

Ten Cate hoopt op sportvezel Thiolon

bouwbreed

hellendoorn – Wereldmarktleider Ten Cate voelt op de Europese markt de concurrentie bij kunstgras toenemen. De belangstelling voor kunstvelden nam 10 procent toe. Door het toenemend aantal aanbieders raakte de onderneming uit Nijverdal een deel van de markt kwijt. In de Verenigde Staten echter slaagde het bedrijf erin zijn marktaandeel te vergroten. Hoge verwachtingen heeft […]

hellendoorn – Wereldmarktleider Ten Cate voelt op de Europese markt de concurrentie bij kunstgras toenemen. De belangstelling voor kunstvelden nam 10 procent toe. Door het toenemend aantal aanbieders raakte de onderneming uit Nijverdal een deel van de markt kwijt. In de Verenigde Staten echter slaagde het bedrijf erin zijn marktaandeel te vergroten. Hoge verwachtingen heeft het concern van de nieuwe sportvezel Thiolon Xtreme.

De divisie Geosynthetics & Grass zag vorig jaar zijn omzet met 18 procent stijgen tot 274 miljoen euro. De winst voor rente en belastingen steeg met 9 procent tot 23,8 miljoen euro. Geosynthetics & Grass geeft internationaal de toon aan, zowel op het gebied van weefsels en grids voor infrastructurele projecten als voor kunstgras.

Ten Cate voerde vorig jaar zijn omzet met 7 procent op tot 687 miljoen euro. De inspanningen leverden voor rente en belastingen een winst op van 38,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel