nieuws

Succesvol vervolg van plan Janssen de Jong

bouwbreed Premium

willemstad – Het Eigen Woning Plan van Janssen de Jong Caribbean op Curaçao is een groot succes. De 45 huizen op het tweede project aan de rand van de hoofdstad Willemstad zijn verkocht, ruim 150 gegadigden moesten zelfs worden teleurgesteld.

In het Eigen Woning Plan werkt Janssen de Jong samen met de lokale overheid en een makelaar. Iedereen met een inkomen van minimaal ongeveer 1300 euro kan in aanmerking komen voor een huis. Janssen de Jong zorgt voor de aanleg van de infrastructuur en de bouw van de woningen, terwijl met bemiddeling door de overheid de hypotheekverstrekking wordt geregeld.

Na het overweldigende succes van het eerste project, waarbij de 229 woningen in een mum van tijd waren verkocht en dat twee jaar geleden werd opgeleverd, werd vorig jaar een aanvang gemaakt met de bouw van huizen op Mahuma. Bij de selectie van de locatie wordt sterk rekening gehouden met rust en veiligheid, waardoor de woningen vooral in trek zijn bij gezinnen met jonge kinderen. Janssen de Jong biedt bij de projecten vijf typen woningen, die kunnen worden aangepast naar de wensen van de koper.

Enkele honderden mensen op het door woningnood geteisterde Curaçao zouden geïnteresseerd zijn om in de toekomst ook een huis via het Eigen Woning Plan te kopen. Daarom onderzoekt Janssen de Jong momenteel samen met de andere participanten of binnenkort elders in Willemstad een nieuw project kan opstarten.

Reageer op dit artikel