nieuws

Studie naar vergrijzing in Oost-Nederland

bouwbreed Premium

wageningen – De vergrijzing van Oost-Nederland wordt onder de loep genomen door de universiteit Wageningen en de Gezondheidsdienst in de regio Gelre-IJssel. In sommige plaatsen in het Oosten bedraagt het aandeel van de 65-plussers al 20 procent. De GGD Gelre-IJssel en de Wageningen Universiteit hebben om studie te maken van de vergrijzing in Oost-Nederland de […]

wageningen – De vergrijzing van Oost-Nederland wordt onder de loep genomen door de universiteit Wageningen en de Gezondheidsdienst in de regio Gelre-IJssel. In sommige plaatsen in het Oosten bedraagt het aandeel van de 65-plussers al 20 procent.

De GGD Gelre-IJssel en de Wageningen Universiteit hebben om studie te maken van de vergrijzing in Oost-Nederland de Academische Werkplaats Agora opgericht. Agora gaat de komende vier jaar de kwaliteit van leven als gevolg van de grootschalige ver-grijzing in Oost-Nederland wetenschappelijk volgen en onderzoeken, aldus een universiteitswoordvoerder. Onderzoekers gaan in kaart brengen welke factoren gezond ouder worden kunnen bevorderen. Dat zijn volgens de woordvoerder maatregelen die al genomen zijn. Bijvoorbeeld voorzieningen om langer zelfstandig te kunnen wonen, preventieprogramma�s om ongelukken te voorkomen en sociale activiteiten.

Reageer op dit artikel