nieuws

Sterkok Jonnie Boer koopt Spinhuis

bouwbreed

zwolle – Sterkok Jonnie Boer koopt het Spinhuis om er een restaurant annex hotel van te maken. Restauratie-architect Maarten Fritz heeft opdracht gekregen voor de bouwkundige restauratie en herinrichting van dit monument, dat in 1739 als tuchthuis is gebouwd en tot voor enkele jaren als gevangenis in gebruik was. De plannen stemt Boer nauw af […]

zwolle – Sterkok Jonnie Boer koopt het Spinhuis om er een restaurant annex hotel van te maken. Restauratie-architect Maarten Fritz heeft opdracht gekregen voor de bouwkundige restauratie en herinrichting van dit monument, dat in 1739 als tuchthuis is gebouwd en tot voor enkele jaren als gevangenis in gebruik was.

De plannen stemt Boer nauw af met de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. De vergunningsaanvraag gaat binnen enkele maanden de deur uit, waarna de bouw waarschijnlijk in de loop van 2007 kan beginnen.

Reageer op dit artikel