nieuws

Stadshuis Nieuwegein: sympathiek en warm

bouwbreed

nieuwegein – Het Deense architectenbureau 3x Nielsen ontwerpt het nieuwe Stadshuis van de gemeente Nieuwegein. Dit najaar wordt het eerste ontwerp verwacht. De bouw moet in 2008 beginnen. Het Stadshuis (met extra s) wordt meer dan een gemeentehuis. In de ruimte van 23.000 vierkante meter komt een bibliotheek, maatschappelijk centrum, winkels en een parkeergarage. Burgemeester […]

nieuwegein – Het Deense architectenbureau 3x Nielsen ontwerpt het nieuwe Stadshuis van de gemeente Nieuwegein. Dit najaar wordt het eerste ontwerp verwacht. De bouw moet in 2008 beginnen. Het Stadshuis (met extra s) wordt meer dan een gemeentehuis. In de ruimte van 23.000 vierkante meter komt een bibliotheek, maatschappelijk centrum, winkels en een parkeergarage. Burgemeester Cor de Vos: “De eerste ideeën geven het beeld van een Stadshuis met een menselijke maat: sympathiek, smaakvol, eenvoudig en warm.”

Reageer op dit artikel