nieuws

School binnen paar maanden al te klein

bouwbreed

lochem – Het Staring College in Lochem kampt na oplevering van de nieuwbouw in september 2005 al weer met ruimtetekort. Doordat het aantal leerlingen hoger uitvalt dan de ramingen, dient er bijna 1100 vierkante meter vloeroppervlak (bvo) bij te komen. De school voor voortgezet onderwijs heeft een spoedaanvraag gestuurd naar de gemeente om circa 1,5 […]

lochem – Het Staring College in Lochem kampt na oplevering van de nieuwbouw in september 2005 al weer met ruimtetekort.

Doordat het aantal leerlingen hoger uitvalt dan de ramingen, dient er bijna 1100 vierkante meter vloeroppervlak (bvo) bij te komen. De school voor voortgezet onderwijs heeft een spoedaanvraag gestuurd naar de gemeente om circa 1,5 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de bouw.

Het is nog onduidelijk of de gemeente dit krediet verstrekt. De school streeft ernaar om na de zomer van 2007 de nieuwe vleugel in gebruik te nemen. Tijdens de nieuwbouw van het schoolgebouw werd al duidelijk dat de ruimte dit jaar niet toereikend zou zijn. Het Staring-college trekt steeds meer leerlingen uit de regio Achterhoek. Destijds was het niet meer mogelijk het bestek aan te passen. Daarom heeft het Staring-college de gewenste uitbreiding opgeschoven.

Als de gemeente het krediet verstrekt, kan de architect AGS aan het werk. Dit bureau heeft ook het nieuwe schoolgebouw ontworpen. Aannemer is Van Wijnen Oost die tevens het onderwijsinstituut heeft gebouwd.

Reageer op dit artikel