nieuws

Schade geramde brug veel meer dan gedacht

bouwbreed

terneuzen – De schade aan de geramde brug van een zeesluis in Terneuzen is groter dan in eerste instantie was gedacht. Naast de brug zelf, zijn ook de lagers van het draaimechanisme beschadigd. Dat zei gisteren W. Vinke, hoofd van het waterdistrict Westerschelde van Rijkswaterstaat. Het gevolg is dat de hele brug uit de sluis […]

terneuzen – De schade aan de geramde brug van een zeesluis in Terneuzen is groter dan in eerste instantie was gedacht. Naast de brug zelf, zijn ook de lagers van het draaimechanisme beschadigd. Dat zei gisteren W. Vinke, hoofd van het waterdistrict Westerschelde van Rijkswaterstaat. Het gevolg is dat de hele brug uit de sluis moet worden getild voor een reparatie en dat ook de lagers eruit moeten. De kosten hiervoor lopen in de miljoenen. De reparatie duurt zeker een halfjaar. Bij het binnenvaren van een zeesluis op de Westerschelde bij Terneuzen kwam bijna vier weken geleden de scheepsbrug van een boot tegen de geopende brugklep van de sluis. De kapitein van het schip raakte zwaargewond.

Reageer op dit artikel