nieuws

Rijkswaterstaat is finaal de weg kwijt

bouwbreed

den haag – Het lukraak toepassen van prestatiecontracten door Rijkswaterstaat (RWS) stuwt niet alleen de prijs omhoog, het bevoordeelt ook de grote aannemers. Daarbij versterkt deze wijze van werken het wantrouwen tussen opdrachtgevers en aannemers. Dit zegt Kees van de Graaf, algemeen directeur van het Sliedrechtse Baggerbedrijf De Boer/ Dutchdredging. Een prestatie moet volgens hem […]

den haag – Het lukraak toepassen van prestatiecontracten door Rijkswaterstaat (RWS) stuwt niet alleen de prijs omhoog, het bevoordeelt ook de grote aannemers. Daarbij versterkt deze wijze van werken het wantrouwen tussen opdrachtgevers en aannemers. Dit zegt Kees van de Graaf, algemeen directeur van het Sliedrechtse Baggerbedrijf De Boer/ Dutchdredging.

Een prestatie moet volgens hem afgebakend, eenduidig en meetbaar zijn. Doordat niet altijd voldoende ervaringscijfers voorhanden zijn, is het een gok waar aannemers aan beginnen en dat verrekenen ze uiteraard in hun prijsbeleid.

Van de Graaf meent dat Rijkswaterstaat met het nieuwe beleid ten principale verkeerd bezig is. “Naar mijn idee is Rijkswaterstaat finaal de weg kwijt.”

Reageer op dit artikel