nieuws

Quartier Latin in centrum Groningen

bouwbreed Premium

groningen – De Hanzehogeschool in Groningen heeft een ingrijpend plan gepresenteerd om in de stad Groningen een kunstenkwartier à la Parijs te realiseren. Samen met de gemeente wordt gezocht naar een geschikte locatie voor de Groningse variant van het Quartier Latin, waarbij voorop staat dat die in de binnenstad moet komen. Bestuursvoorzitter H. Pijlman van […]

groningen – De Hanzehogeschool in Groningen heeft een ingrijpend plan gepresenteerd om in de stad Groningen een kunstenkwartier à la Parijs te realiseren. Samen met de gemeente wordt gezocht naar een geschikte locatie voor de Groningse variant van het Quartier Latin, waarbij voorop staat dat die in de binnenstad moet komen.

Bestuursvoorzitter H. Pijlman van de Hanzehogeschool wil de kunstopleiding Academie Minerva, het Prins Claus Conservatorium en de Dansopleiding binnen een paar jaar samenvoegen in één gebouw. Een mogelijkheid voor nieuwbouw zou het CiBoGa-terrein, tussen het centrum en het noordelijke stadsdeel, kunnen zijn.

De opleidingen zijn nu nog verspreid over de stad. Onderhoud van de oude panden wordt te duur. Binnenkort begint een lobby om via de gemeente en het Rijk financiële steun te krijgen voor de toekomstige superkunstopleiding. De gemeente Groningen staat in beginsel positief tegenover het plan.

Reageer op dit artikel