nieuws

Proef 70 kilometer op A28 blijkt succesvol

bouwbreed Premium

utrecht – Een 70 kilometerproef levert een tijdwinst op van 150 procent bij het knooppunt Hoevelaken. In de spits duurt het normaal gesproken 30 minuten voordat het drukke punt is overbrugd, nu blijkt dat de oversteek van de A1 naar de A28 ook in tien minuten kan. Op de snelwegen tussen Utrecht en Amersfoort mag […]

utrecht – Een 70 kilometerproef levert een tijdwinst op van 150 procent bij het knooppunt Hoevelaken. In de spits duurt het normaal gesproken 30 minuten voordat het drukke punt is overbrugd, nu blijkt dat de oversteek van de A1 naar de A28 ook in tien minuten kan.

Op de snelwegen tussen Utrecht en Amersfoort mag tijdens de proeven die nog even voortduren slechts 70 kilometer per uur worden gereden. De voorlopige resultaten laten zien dat het verkeer zich door deze snelheid rustiger gedraagt. Er is een betere doorstroming, omdat de automobilist minder vaak op zijn rem hoeft te staan.

Reageer op dit artikel