nieuws

Plannen Asklepion lopen opnieuw spaak

bouwbreed Premium

eindhoven – Er komt geen medisch attractiepark Asklepion in Eindhoven. De stichting Asklepion heeft besloten te stoppen met het project. Asklepion zou onderdeel worden van het recreatie- en bedrijvenpark Nimbus bij de nieuwe woonwijk Meerhoven aan de A2. Aanleiding voor het besluit om te stoppen is de reactie van de provincie op het plan Nimbus. […]

eindhoven – Er komt geen medisch attractiepark Asklepion in Eindhoven. De stichting Asklepion heeft besloten te stoppen met het project.

Asklepion zou onderdeel worden van het recreatie- en bedrijvenpark Nimbus bij de nieuwe woonwijk Meerhoven aan de A2. Aanleiding voor het besluit om te stoppen is de reactie van de provincie op het plan Nimbus. De provincie Noord-Brabant wil dat Nimbus beter aansluit bij het streven de regio te profileren als Brainport. Die koerswijziging levert vertraging op waardoor het niet lukt de financiering rond te krijgen.

Het geld dat vanuit het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) al gereserveerd was voor Asklepion wil de gemeente Eindhoven nu graag besteden aan verbetering van de verbinding tussen Eindhoven en Veldhoven.

Eerder liep realisering van Asklepion in Rotterdam ook al spaak.

Reageer op dit artikel