nieuws

Nieuwe versie BrisWarenhuis

bouwbreed

rotterdam – Bris biedt een nieuwe versie aan van het programma BrisWarenhuis. De software bevat onder meer alle wijzigingen op de bouwregelgeving en nieuwe toevoegingen in de vorm van de Checklist Bouwbesluit en een nieuwe zoekfunctie. Vooral de wijzigingen in de Woningwet, het Bouwbesluit en in de Regeling Bouwbesluit gaven de aanzet tot de nieuwe […]

rotterdam – Bris biedt een nieuwe versie aan van het programma BrisWarenhuis. De software bevat onder meer alle wijzigingen op de bouwregelgeving en nieuwe toevoegingen in de vorm van de Checklist Bouwbesluit en een nieuwe zoekfunctie.

Vooral de wijzigingen in de Woningwet, het Bouwbesluit en in de Regeling Bouwbesluit gaven de aanzet tot de nieuwe variant. Door de wettelijke wijzigingen veranderden enkele NEN-normen. Deze normen zijn voorzien van aanvullings- of correctiebladen, of staan in een vernieuwde versie in het BrisWarenhuis. De Checklist Bouwbesluit is gebaseerd op de vernieuwde SBR Checklist Bouwbesluit. Dit instrument roept door middel van vraag en antwoord of een stroomschema eisenkaarten op. Deze kaarten verwijzen naar artikelen in het Bouwbesluit of NEN-normen. De lijst is bedoeld voor de woonfunctie en is de eerste in een reeks. Volgende checklisten gaan in op de bijeenkomst-, kantoor-, logies-, onderwijs- en winkelfunctie. De zogeheten aquabrowser vindt bijvoorbeeld na het ingeven van een zoekterm, woorden die op het gezochte onderwerp lijken of er relevant voor zijn. De module Jurisprudentie van het programma is uitgebreid met 152 nieuwe uitspraken.

Aan de modules met CUR-publicaties zijn acht CUR-Aanbevelingen toegevoegd.

Reageer op dit artikel