nieuws

Nieuw beeldmerk voor domoticastandaard KNX

bouwbreed

valkenswaard – De letters KNX vormen het nieuwe logo van de Europese domoticastandaard KNX, uitgesproken als Konnex. Het nieuwe beeldmerk moet volgens de Konnex Associatie uit Valkenswaard duidelijk maken dat er nu in heel Europa nog maar één standaard is met één uitstraling. De standaard komt overeen met de Europese domoticanorm EN 50090.

KNX ontstond in 2000 uit de domoticastandaarden EIB, Batibus en EHSA. Zo�n honderd fabrikanten baseren er hun producten op. Dat zijn onder meer ABB, Berker, Busch-Jaeger en Gira, Hager Tehalit, Merten, Jung en Siemens. Hun producten kunnen met elkaar in één installatie worden verwerkt omdat die voldoen aan de standaard KNX. Het nieuwe beeldmerk moet de installateur en de gebruiker ervan overtuigen dat de desbetreffende producten compatibel zijn.

De letters KNX zijn groen, grijs en blauw. Op een tweede beeldmerk staat onder de letters KNX de naam Konnex voluit geschreven met daaronder de naam van het land. Het is bedoeld om in dat land KNX onder de aandacht te brengen.

Voor installateurs en adviseurs die geautoriseerd zijn met KNX te werken is een KNX Partner-logo ontwikkeld. Ook is er voor het netwerk van KNX partners, dat samenkomt in een gebruikersclub, de zogeheten Userclub, een speciaal logo ontworpen. De Nederlandse gebruikersclub telt ruim 115 leden. Tevens is er een speciaal logo ontworpen voor de organisaties die opleidingen en trainingen verzorgen die door Konnex zijn goedgekeurd.

Reageer op dit artikel