nieuws

Meer partijen leggen haven Eustatius aan

bouwbreed

oranjestad – Haskoning onderzoekt de mogelijkheid om met andere partners het havenproject op Sint Eustatius uit te voeren en te beheren. Voor ongeveer 20 miljoen euro kan het bovenwindse eiland beschikken over een eigen haven, zo is uit het onderzoek gebleken. Een container- en een cruiseterminal zijn volgens de studie economisch en financieel echter niet […]

oranjestad – Haskoning onderzoekt de mogelijkheid om met andere partners het havenproject op Sint Eustatius uit te voeren en te beheren.

Voor ongeveer 20 miljoen euro kan het bovenwindse eiland beschikken over een eigen haven, zo is uit het onderzoek gebleken. Een container- en een cruiseterminal zijn volgens de studie economisch en financieel echter niet haalbaar. Wel kan Sint Eustatius profijt hebben van de aanleg van een jachthaven en een nabijgelegen vrije zone en winkelzone.

Voor de constructie van de haven is men vooral afhankelijk van golfbrekers. Hier is bijna 15 miljoen euro voor nodig. De overheid van Sint Eustatius heeft zelf geen geld voor de aanleg, maar hoopt op steun vanuit Nederland.

Reageer op dit artikel