nieuws

Masterimpact-RH weert brand en vocht

bouwbreed Premium

utrecht – Promat heeft met de Masterimpact-RH een wand- en plafondplaat ontwikkeld, die brandwerend, geluidsisolerend, stootvast en ongevoelig voor vocht is.

Het Franse moederbedrijf van Promat heeft de plaat al een tijdje in het assortiment. De Nederlandse vestiging in Utrecht brengt hem nu op de Nederlandse markt.

De Masterimpact-RH is gemaakt van met cellulosevezels versterkt calciumsilicaat. De toepassingsgebieden zijn alle situaties waar zowel brandwerendheid als vochtbestendigheid vereist zijn, zoals, zwembaden, sauna�s, horeca, gezondheidszorg en bepaalde industrieën. De plaat is geschikt voor binnengebruik en voor beschutte plekken buiten. De plaat absorbeert water zonder te zwellen, te vervormen of te verkleuren. Geheel van vocht verzadigd behoudt hij 50 procent van zijn mechanische eigenschappen. Na droging herkrijgt de plaat deze eigenschappen weer voor 100 procent. De Masterimpact-HR kan niet rotten of vergaan. De brandwerendheid is 60 minuten.

De plaat kan direct worden afgewerkt met verf, behang of tegels. Voor tegelwerk is geen voorbehandeling nodig. Het materiaal kan worden bewerkt als hout. De platen zijn er in diktes van 9 en 12 millimeter. De afmeting is 1200 x 2500 millimeter. De plaat is getest volgens een norm die alleen in Frankrijk geldig is. In 2006 komt er een Komo-attest voor Nederland.

Reageer op dit artikel