nieuws

Macht reden aftreden commissarissen

bouwbreed

papendrecht – De reden voor het aftreden van vier van de vijf commissarissen van Boskalis was in feite een machtsstrijd. Dit laat de baggeraar weten na eerst nogal wat commotie te hebben laten ontstaan door onduidelijk te blijven over “het verschil van inzicht” tussen Raad van bestuur en Raad van Commissarissen. Volgens de statuten van […]

papendrecht – De reden voor het aftreden van vier van de vijf commissarissen van Boskalis was in feite een machtsstrijd. Dit laat de baggeraar weten na eerst nogal wat commotie te hebben laten ontstaan door onduidelijk te blijven over “het verschil van inzicht” tussen Raad van bestuur en Raad van Commissarissen.

Volgens de statuten van het bedrijf kiezen de leden van de Raad van Bestuur uit hun midden de voorzitter. Zo is dat ook in december gegaan toen de huidige vice-voorzitter Peter Berdowski is aangewezen als opvolger van Rob van Gelder. De commissarissen waren het daar unaniem mee eens.

Wel wilden zij in de toekomst meer macht over de benoeming door die neer leggen bij de Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur “is van mening dat een dergelijke procedure niet in het belang is van de onderneming”, laat de Raad van Bestuur weten. Een alternatieve procedure was bespreekbaar geweest, maar dan wel op basis van de eindbeslissing over de bestuursvoorzitter bij de Raad van Bestuur.

Intensief overleg tussen bestuur en commissarissen heeft echter geen resultaat gehad. Voor de vier leden van de Raad van Commissarissen was dat aanleiding om af te treden tot grote treurnis van de Raad van Bestuur.

Reageer op dit artikel