nieuws

Loonsverhoging voor werknemers beton

bouwbreed

houten – De ongeveer 8500 werknemers in de betonindustrie krijgen dit jaar een loonsverhoging van 2,75 procent en een eenmalige uitkering van 300 euro in verband met de gestegen vaste lasten. De vakbonden en de werkgevers hebben een akkoord bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst, die met terugwerkende kracht geldt van 1 maart dit jaar […]

houten – De ongeveer 8500 werknemers in de betonindustrie krijgen dit jaar een loonsverhoging van 2,75 procent en een eenmalige uitkering van 300 euro in verband met de gestegen vaste lasten.

De vakbonden en de werkgevers hebben een akkoord bereikt over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst, die met terugwerkende kracht geldt van 1 maart dit jaar tot 1 maart 2007. De oude cao was al een jaar verlopen.

Deze maand krijgen de betonarbeiders er 2 procent loon bij. Op 1 oktober komt daar nog eens 0,75 procent bij.

Werknemers die lid zijn van een vakbond, gaan er nog iets meer op vooruit. De contributie voor die belangenorganisatie wordt volgens de CNV Bedrijvenbond “fiscaal vriendelijk verrekend met het loon”. Daardoor zijn vakbondsleden tientallen euro�s goedkoper uit dan in voorgaande jaren.

De regeling voor vervroegde uittreding (vut) is omgezet in een pensioenregeling. Voor het overgrote deel van de werknemers blijft het mogelijk om op 62-jarige leeftijd te stoppen met werken.

Reageer op dit artikel