nieuws

Korenwolf inmiddels aan beterende hand

bouwbreed Premium

rijswijk – De korenwolf krijgt weer voet aan de grond in Limburg. Dat stelt onderzoeker M. La Haye van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zeker in gebieden waar bij de bewerking van de landbouwgronden rekening wordt gehouden met de hamstersoort, blijkt de populatie snel te kunnen groeien. La Haye concludeert dit na telling van het aantal […]

rijswijk – De korenwolf krijgt weer voet aan de grond in Limburg. Dat stelt onderzoeker M. La Haye van de Radboud Universiteit Nijmegen. Zeker in gebieden waar bij de bewerking van de landbouwgronden rekening wordt gehouden met de hamstersoort, blijkt de populatie snel te kunnen groeien.

La Haye concludeert dit na telling van het aantal hamsterburchten. In Mergelland-West bij Margraten is dat aantal sinds het absolute dieptepunt van de laatste gevonden burcht in 2001 gegroeid naar circa 350 korenwolfnesten vorig jaar.

Reageer op dit artikel