nieuws

K-Vision biedt ruimte aan dik glaspakket

bouwbreed

groningen – Kozijnenfabrikant Kumij uit Groningen introduceert het kunststofkozijnsysteem K-Vision. Het nieuwe systeem biedt de mogelijkheid er een dikker (tot wel 39 millimeter) meerlaags glaspakket in op te nemen. Dit voor een betere geluids- en warmte-isolatie.

Kumij is het eerste Nederlandse bedrijf dat het K-Vision systeem op de markt brengt. Nog een stuk of tien Nederlandse collega-producenten zullen volgen, aldus Kumij-directeur Roelof Docter.

K-Vision is gebaseerd op de profielen van Profine, het nieuwe bedrijf dat is ontstaan uit de fusie van de kozijnfabrikanten Kömmerling en Trocal. De huidige markt vraagt om grote kozijnen en een slanke profilering, meent Docter. Ook wordt er volgens hem steeds meer gebruikgemaakt van dikker glas voor een betere geluids- en warmte-isolatie. De K-Vision lijn speelt daarop in. Het belangrijkste kenmerk van de nieuwe serie is dat het een glaspakket van 39 millimeter dik kan bevatten, 8 à 9 millimeter meer dan voorheen, aldus Docter. Een 70 millimeter systeem en een verdiept profiel van 112 millimeter vormen de basis. De serie kan worden gebruikt in nieuwbouw en renovatie. K-Vision kent vier typen: Trend, Classic, Step en City.

Trend werd speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Het type heeft een grotere vleugelsponning en een grotere inbouwdiepte. Door de mogelijkheid van de toepassing van dikker glas kan de geluidsisolatie hoger worden dan bij het vergelijkbare vroegere type. Door het meerkamerprincipe is ook de thermische isolatie beter. Kozijnen, ramen en deuren met het Trend profiel zijn stabieler. Er zijn kozijnprofielen met en zonder aanslag.

Uniek is volgens Kumij de mogelijkheid om naar buiten draaiende ramen en deuren standaard verdiept uit te voeren. De Classic heeft een vlakke profilering. Het type richt zich vooral op nieuwbouw.

De Step heeft reliëf in het profiel en is vooral gemaakt voor de particuliere woningbouw. Het type komt pas in productie na voldoende gebleken interesse uit de markt.

Het type City lijkt net een houten schuifraam, maar heeft toch een modern draai/valsysteem. Het imitatiemodel is daarom met name geschikt voor de vervanging van klassieke houten schuiframen en nieuwbouw in een historische stedelijke omgeving. De City heeft een verspringende glaslijn.

Alle profiellijnen van K-Vision zijn verkrijgbaar met Renolit (houtnerf) cachering. Ze kunnen ook worden voorzien van een krasvaste acrylaat toplaag, waardoor de gladde oppervlaktestructuur van kunststof behouden blijft. Alle typen K-Vision zijn er in vele kleuren. Nieuw in het programma van Kumij is ook de Corona Accent lijn van Schüco. Dit kozijn heeft een klein reliëf, waardoor het een elegant karakter krijgt. Corona Accent is alleen verkijgbaar met houtnerfstructuur.

Reageer op dit artikel