nieuws

Jury prijst site BAM Civiel Midden

bouwbreed Premium

gouda – BAM Civiel Midden is uitgeroepen tot digitale aannemer van het jaar. De werkmaatschappij van de Koninklijke BAM Groep won de prijs van Bouwend Nederland voor de website www.bouwjeeigenbrug.nl.

Op de winnende site kunnen bezoekers via een zogenoemd click&construct-concept eenvoudige verkeersbruggen ontwerpen en daarvoor een prijsindicatie opvragen.

De jury prijst de site van BAM Civiel Midden omdat die ook mogelijkheden biedt voor andere bouwwerken. “Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden van verbouwingen, zoals een serre of een dakkapel. Hierdoor wordt de manier om klanten te benaderen interessant voor veel andere bouwbedrijven, ook kleinere. Hier is veel behoefte aan”, aldus de jury in een toelichting.

Bij het vaststellen van de winnaar keek de jury onder meer naar marktpotentieel van de toepassing, de mate van innovatie, gebruiksvriendelijkheid, uitstraling op andere bouwbedrijven, de bijdrage aan de kwaliteit van het bouwproces en de interne organisatie en acceptatie.

BAM Civiel Midden werd gisteren op de bouw&ict-beurs tot winnaar uitgeroepen. De aannemer kreeg uit handen van Bouwend Nederland-directeur Jan van Tuinen een kunstwerkje en een certificaat. Van Tuinen benadrukte dat de brancheorganisatie zich in zal blijven zetten voor bredere toepassing van ict in de bouwsector.

“Ict-hulpmiddelen staat in dienst van, maar zijn tegelijk onontbeerlijk bij de voornaamste bezigheid van de sector; het bouwen. Ict-gebruik begint bij de basis, de gebruiker. Het is daarom zeer belangrijk dat de behoefte van die gebruiker centraal komt te staan bij de ontwikkeling van hulpmiddelen. Bouwend Nederland wil daarom in relevante ict-initiatieven een centrale rol spelen om die afstemming te verbeteren.”

Naast BAM Civiel Midden dongen ook aannemingsbedrijf Hofmans Wonen uit Cuijk en BAM Utiliteitsbouw regio Maastricht naar de titel digitale aannemer van 2006.

Reageer op dit artikel