nieuws

Italianen: Aanbetaling Corio niet teruggeven

bouwbreed Premium

utrecht – Vastgoedbelegger Corio krijgt een aanbetaling van 46,8 miljoen euro van de Italiaanse projectontwikkelaar Gruppo Barletta niet terug. Dat heeft Gruppo Barletta laten weten. De twee bedrijven zijn al enige tijd verwikkeld in een conflict over de bouw van een winkelcentrum bij Napels. Barletta reageerde op uitlatingen die Corio in februari over de ruzie […]

utrecht – Vastgoedbelegger Corio krijgt een aanbetaling van 46,8 miljoen euro van de Italiaanse projectontwikkelaar Gruppo Barletta niet terug. Dat heeft Gruppo Barletta laten weten. De twee bedrijven zijn al enige tijd verwikkeld in een conflict over de bouw van een winkelcentrum bij Napels.

Barletta reageerde op uitlatingen die Corio in februari over de ruzie deed. Corio stelde dat de Italianen te laat zijn met de oplevering van het winkelcentrum en zelf zoeken naar huurders voor de winkels. Barletta zegt nu het contract met Corio als verbroken te beschouwen “wegens tekortkomingen”.

Corio laat de bouw van het complex over aan de Italianen, omdat het daarvoor zelf geen vergunning heeft. Zoals gebruikelijk bij dit soort contracten neemt de opdrachtgever het project na afronding over voor een eerder overeengekomen prijs. Volgens de Italianen gaat het om een koopsom van 165 miljoen euro. Corio wil het bedrag niet bevestigen.

Corio liet weten dat het geen financiële schade lijdt door het conflict omdat er “zekerheden” bestaan voor het bedrag. Corio vindt de situatie “vervelend”, maar is nog steeds van plan het winkelcentrum van de Italianen over te nemen zodra het klaar is.

Reageer op dit artikel