nieuws

Inspectie controleert afvaltransporten

bouwbreed

den haag – De VROM-inspectie gaat de komende tijd streng controleren of bij afvaltransporten de milieuregels worden nageleefd. De aandacht gaat vooral uit naar het transport van elektronisch afval, autowrakken, afvalhout en kunststofafval. De actie van de VROM-inspectie is onderdeel van een internationaal handhavingsproject waaraan vijftien Europese lidstaten meewerken. Bij de controles werkt de inspectie […]

den haag – De VROM-inspectie gaat de komende tijd streng controleren of bij afvaltransporten de milieuregels worden nageleefd. De aandacht gaat vooral uit naar het transport van elektronisch afval, autowrakken, afvalhout en kunststofafval.

De actie van de VROM-inspectie is onderdeel van een internationaal handhavingsproject waaraan vijftien Europese lidstaten meewerken. Bij de controles werkt de inspectie samen met de douane, regionale politiekorpsen en het Korps Landelijke Politiediensten en milieu-inspecties in andere landen. De controles richten zich niet alleen op de transporten zelf, maar ook op de herkomst van het afval en de juiste verwerking op bestemming.

Bij ongeveer 15 procent van alle transporten in Europa gaat het om vervoer van afvalstoffen. Vorig jaar kwamen volgens de inspectie bij twee grootschalige Europese inspecties naar afvaltransporten “talrijke” overtredingen aan het licht. Reden waarom een nieuwe internationale actie is opgezet.

Reageer op dit artikel