nieuws

Hansebeton biedt nieuwe schoorsteen

bouwbreed

lauenburg/elbe – Schoorstenen die rookgassen uit vaste brandstoffen afvoeren. Hansebeton uit het Duitse Lauenburg/Elbe bedacht er de F-LAS voor. De schoorsteen heeft een binnenschacht uit keramische buizen, die zijn geïsoleerd met minerale wol. Het materiaal weerstaat zuren en corrodeert niet. De segmenten grijpen met een veer/groefverbinding in elkaar. Rond de binnenbuis en de isolatie zit […]

lauenburg/elbe – Schoorstenen die rookgassen uit vaste brandstoffen afvoeren. Hansebeton uit het Duitse Lauenburg/Elbe bedacht er de F-LAS voor.

De schoorsteen heeft een binnenschacht uit keramische buizen, die zijn geïsoleerd met minerale wol. Het materiaal weerstaat zuren en corrodeert niet. De segmenten grijpen met een veer/groefverbinding in elkaar. Rond de binnenbuis en de isolatie zit een buitenschaal uit lichte betonnen mantelstenen. Tussen deze twee bouwdelen zit een luchtspleet waarin de verbrandingslucht wordt aangevoerd. De schachten zijn concentrisch en fungeren als warmtewisselaar die ruimte extra verwarmt met hitte uit het rookgas.

Reageer op dit artikel