nieuws

Gasleidingen tussen Rusland en China

bouwbreed

peking – Rusland legt binnen vijf jaar twee gaspijpleidingen aan naar China. Dit heeft de topman van het Russische gasconcern Gazprom, Aleksej Miller, gezegd in Moskou. Miller zit in een delegatie van president Poetin, die een tweedaags bezoek aan Peking aflegt. Miller zette zijn handtekening onder een overeenkomst met China National Petroleum Corporation (CNPC), het […]

peking – Rusland legt binnen vijf jaar twee gaspijpleidingen aan naar China. Dit heeft de topman van het Russische gasconcern Gazprom, Aleksej Miller, gezegd in Moskou. Miller zit in een delegatie van president Poetin, die een tweedaags bezoek aan Peking aflegt. Miller zette zijn handtekening onder een overeenkomst met China National Petroleum Corporation (CNPC), het grootste energieconcern van China. Volgens hem zijn alleen nog maar het tijdschema en de omvang van het project vastgesteld. De financiële details zijn nog niet bekend. De ene leiding naar China loopt vanuit het westen van Siberië, de andere vanuit het verre oosten van Rusland. Beide pijpleidingen krijgen een transportcapaciteit van 30 miljard tot 40 miljard kubieke meter gas per jaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels