nieuws

EIB financiert tunnel van Europa naar Azië

bouwbreed Premium

luxemburg – De Europese Investerings Bank heeft gisteren 400 miljoen euro uitgeleend voor een spoortunnel tussen Europa en Azië. Dat meldde het Turkse ministerie van Financiën. De tunnel komt te liggen op de bodem van de Bosporus in Istanbul. De verbinding is bestand tegen aardbevingen met een kracht van 9 op de schaal van Richter. […]

luxemburg – De Europese Investerings Bank heeft gisteren 400 miljoen euro uitgeleend voor een spoortunnel tussen Europa en Azië. Dat meldde het Turkse ministerie van Financiën. De tunnel komt te liggen op de bodem van de Bosporus in Istanbul. De verbinding is bestand tegen aardbevingen met een kracht van 9 op de schaal van Richter. De 1,6 kilometer lange tunnel kost 2,3 miljard euro en moet in 1009 klaar zijn.

De Europese Investerings Bank (EIB) is de bank van de Europese Unie. Het helpt met leningen de doelen van de Europese Unie te bereiken. De doelen zijn onder meer om grote verkeerslijnen te verbeteren en EU-kandidaat Turkije economisch vooruit te helpen.

Reageer op dit artikel