nieuws

DIT Groep ziet vraag naar technici stijgen

bouwbreed Premium

rosmalen – Detacheringsbedrijf DIT Group verwacht dat de omzet in 2006 met 30 procent zal groeien tot 60 miljoen euro vanwege de enorme vraag naar technisch geschoold personeel voor met name de bouw.

Ook vorig jaar groeide de omzet van het bedrijf met 30 procent te weten van 36 miljoen euro in 2004 naar 47 miljoen euro in 2005. “Met name de sterke vraag in de bouwsector naar tijdelijk personeel was verantwoordelijk voor de groei”, aldus een toelichting van de organisatie. DIT Group rekent onder meer Ballast Nedam, Dura Vermeer en Heymans tot zijn klanten. “Voor het huidige boekjaar verwacht de onderneming eveneens een grote vraag naar technisch personeel als gevolg van de aantrekkende economie en de toenemende vergrijzing waardoor de uitstroom van technisch personeel vele malen groter is dan de instroom.”

De vraag richt zich op dit moment vooral op bouwplaatspersoneel. In de toekomst verwacht H. Rijpert, algemeen directeur van DIT Grou, grotere vraag naar medewerkers op hoger niveau. Hij tekent daarbij aan dat deze makkelijker te vinden zijn. “Die kunnen we eventueel uit het buitenland betrekken. Hbo-ers zijn beter in hun talen dan bouwvakkers en daarom zijn ze eenvoudiger inzetbaar.”

Overnamepad

Het bedrijf gaat ervan uit dat de groeiende behoefte aan technisch personeel lange tijd zal aanhouden en verwacht daarom dat de activiteiten sterk zullen toenemen. Daarom is de DIT Groep op het overnamepad gegaan. In december nam het bedrijf Adecco Bouw over. Andere overnames staan op stapel.

DIT Group hoort tot de grootste detacheerders van Nederland. Het bedrijf verwacht dat het eind dit jaar 1800 medewerkers in dienst heeft op alle opleidingsniveau�s. Nu telt de organisatie nog 1600 personeelsleden.

DIT Group bestaat sinds 1992 en heeft 28 vestigingen en drie divisies namelijk Technical Services, Construction Services en Projects, Staffing en Support. Daarnaast is er het regionale uitzendbureau Primajob dat zich richt op onder meer administratief en technisch personeel. De medewerkers van DIT Group worden uitgezonden, krijgen een projectcontract of een vast dienstverband.

Reageer op dit artikel