nieuws

Curaçao wil opnieuw op Werelderfgoedlijst

bouwbreed

willemstad – Een speciale commissie op Curaçao bereidt de nominatiestelling voor om het westelijk deel van het eiland op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst te krijgen. Daardoor zouden onder meer voormalige plantagewoningen en slavenhuizen een beschermde status vergaren. Het oude stadshart van Willemstad staat sinds 1997 al op de Werelderfgoedlijst. Nu wil het eilandbestuur […]

willemstad – Een speciale commissie op Curaçao bereidt de nominatiestelling voor om het westelijk deel van het eiland op de Werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst te krijgen. Daardoor zouden onder meer voormalige plantagewoningen en slavenhuizen een beschermde status vergaren.

Het oude stadshart van Willemstad staat sinds 1997 al op de Werelderfgoedlijst. Nu wil het eilandbestuur voor het eind van dit jaar via het Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen een aanvraag indienen om een deel van de westelijke regio Banda�bou ook op de lijst te plaatsen. De uiteindelijke voordracht wordt via Nederland gedaan.

Reageer op dit artikel