nieuws

Cultuurplein van 20 miljoen in Winschoten

bouwbreed

winschoten – De kogel is door de kerk. Na jarenlange onderhandelingen is de financiering van een cultuurplein in Winschoten rond. Op de plaats van het huidige cultureel centrum De Klinker wordt binnenkort voor 20 miljoen euro nieuwbouw neergezet. Het oude theater De Klinker, dat in 1973 werd opgericht door zeven gemeenten in Oost-Groningen, gaat tegen […]

winschoten – De kogel is door de kerk. Na jarenlange onderhandelingen is de financiering van een cultuurplein in Winschoten rond. Op de plaats van het huidige cultureel centrum De Klinker wordt binnenkort voor 20 miljoen euro nieuwbouw neergezet.

Het oude theater De Klinker, dat in 1973 werd opgericht door zeven gemeenten in Oost-Groningen, gaat tegen de vlakte. Op de plek komen een nieuwe schouwburg, een muziekschool en een bibliotheek. De aanleg van het cultuurplein is tevens het begin voor allerlei vernieuwingen in de omgeving van het oude theater. In de toekomst komen er ook nieuwe woningen. De plannen worden op 13 maart officieel gepresenteerd.

Reageer op dit artikel