nieuws

CROW-publicaties over parkeren en mobiliteit

bouwbreed Premium

ede – In de reeks Van parkeerbeheer naar mobiliteitsmanagement heeft CROW vier nieuwe publicaties uitgebracht. Een belangrijk aspect van parkeerbeleid en parkeren in de praktijk is de relatie tussen gemeente, burgers en andere partijen, zoals ontwikkelaars en ruimtelijk ordenaars.

P+M-brochure 15 �De buitenwereld van parkeren� bespreekt de nieuwe relatie tussen gemeentelijk parkeerbeleid en de buitenwereld, geeft praktijkvoorbeelden en laat buitenstaanders aan het woord over het gemeentelijk parkeerbeleid.

P+M-brochure 16 �Parkeren en het locatiebeleid: de consequenties op nieuwe en bestaande locaties� zet de ontwikkelingen rond het locatiebeleid op een rij. De nadruk ligt op kantoren en kantoorlocaties, waar de relatie tussen locatiebeleid en parkeren het sterkst is.

Gemeenten die te maken hebben met parkeerproblemen in woongebieden en die willen weten hoe andere gemeenten hiermee omgaan, vinden een handreiking in P+M-brochure 16 �Parkeren in woongebieden: een nieuw type probleem�.

Tenslotte geeft P+M-brochure 18 �Openbaar parkeren – de kosten, de opbrengsten en de maatschappelijke lasten� inzicht in de prijs van een openbare parkeerplaats en de dilemma�s en aspecten die van invloed zijn op het parkeerbeleid.

CROW-brochures �Van parkeerbeheer naar mobiliteitsmanagement� nummers 15 t/m 18 te bestellen bij de CROW in Ede. Ze zijn ook van de website www.crow.nl te downloaden.

Reageer op dit artikel