nieuws

Contract winning zilverzand in Nuth

bouwbreed

NUTH – De Zuid-Limburgse de gemeente Nuth en aannemersmaatschappij Koninklijke Volker Stevin (KWS) hebben een contract ondertekend voor de winning van 600.000 kuub zilverzand. De gemeente krijgt daarvoor anderhalf miljoen euro. Sinds 1997 exploiteert KWS de ontgronding De Horsel in Nuth. Door dieper te graven kan extra zilverzand (mioceenzand) worden ontgraven. Zodra de provincie Limburg […]

NUTH – De Zuid-Limburgse de gemeente Nuth en aannemersmaatschappij Koninklijke Volker Stevin (KWS) hebben een contract ondertekend voor de winning van 600.000 kuub zilverzand. De gemeente krijgt daarvoor anderhalf miljoen euro.

Sinds 1997 exploiteert KWS de ontgronding De Horsel in Nuth. Door dieper te graven kan extra zilverzand (mioceenzand) worden ontgraven.

Zodra de provincie Limburg de nieuwe ontgrondingsvergunning heeft afgegeven, kan KWS starten met de winning van het zilverzand. Daarmee kan KWS tien jaar vooruit.

Reageer op dit artikel