nieuws

Bouwterrein doelwit van vandalen

bouwbreed Premium

medemblik – Hoewel de bouwplaats van het multifunctionele centrum in Medemblik met hekken is afgesloten, slagen de vernielers er de laatste weekeinden telkens weer in de bouwplaats te betreden. De schade bedraagt inmiddels enige tienduizenden euros.

De bouw van het centrum aan de rand van Medemblik kost 6,6 miljoen euro en begon in augustus. Het complex omvat onder meer een sporthal, bibliotheek en kinderdagverblijf. Naast het centrum is een school voor voortgezet onderwijs in aanbouw.

De afgelopen weekeinden hebben de vandalen onder meer de dakbedekking geruïneerd door schroeven en spijkers in de toplaag en isolatie te drukken en. Olietanks zijn kapotgeslagen waardoor de inhoud over de verse betonvloer stroomde. Gevreesd wordt dat de deklaag niet zal hechten, waardoor de deels beschadigde betonvloer moet worden verwijderd. Ook is de bouwkeet vernield en zijn de stroomkasten gesloopt.

Op advies van de politie zet bouwbedrijf Vaessen uit Raamsdonkveer het terrein �s nachts nu volop in het licht.

Vaessen is ook betrokken bij de bouw van de overdekte ijsbaan in Hoorn. Daar is de situatie minder erg maar begint de onderneming wel een proef met webcams om de vandalen buiten te houden. De opnamen kunnen ook gebruikt worden bij de opsporing.

Reageer op dit artikel