nieuws

Bouw Kop van Oost Groningen begonnen

bouwbreed Premium

groningen – Met de onthulling van een landmark heeft scheidend wethouder W. Smink het startsein gegeven voor de bouw van de �Kop van Oost� in Groningen. Ten zuiden van de stad komen langs het Eemskanaal 353 koopappartementen, 57 eengezinswoningen, vier woontorens en een overdekt parkeerterrein. Het project is een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed Realisatie en […]

groningen – Met de onthulling van een landmark heeft scheidend wethouder W. Smink het startsein gegeven voor de bouw van de �Kop van Oost� in Groningen. Ten zuiden van de stad komen langs het Eemskanaal 353 koopappartementen, 57 eengezinswoningen, vier woontorens en een overdekt parkeerterrein. Het project is een samenwerking tussen Heijmans Vastgoed Realisatie en woningcorporatie IN uit Groningen.

De Kop van Oost is nieuwbouw in een historisch havengebied zoals gebeurd is in Hamburg, Londen en Rotterdam. Op het 4,5 hectare ongebruikt industrieel terrein komt ook een boulevard langs het Eemskanaal. De woontorens variëren in hoogte van 35 tot 70 meter. De verkoop van de eerste 170 appartementen begint volgende maand.

Reageer op dit artikel